Renginys įvykęs
Baltijos šalių sidrai susitinka Trakų gatvėje!
Sidro degustacijos metu ragausime 5 sidrus ir prie jų priderintus užkandžius! Tarp gėrimų išsiskirs tik iš estiškų senovinių obuolių veislių gaminamas sidras, šampaniniu metodu gaminamas peris iš mūsiškų desertinių kriaušių, taip pat ir vasaros hitu tapęs obuolių, rabarbarų ir vyšnių sidras. Užkandžiai taip pat bus labai skirtingi, nuo puikaus sūrio ir aštrių chalapos pipirų, iki lengvo saldaus deserto! Degustacijos metu kalbėsime ir apie pagrindinius maisto ir sidro derinimo principus ir paslėptas detales.
Sužinosite ir apie tai, kaip sidras gimsta, kokie obuoliai tam tinkamiausi, kiek sidro namų yra Baltijos šalyse ir kodėl tai toks retas gėrimas Lietuvoje.